JURNAL DE BIBLIOTECA

Biblioteca
DE LA VIS LA REALITATE
Biblioteca Şcolii Teodor Murăşanu cuprinde peste 27000 de volume si raspunde necesitatii de lectura si informare a tuturor utilizatorilor.

IANUARIE : SARBATOAREA EMINESCU-Ziua Culturii Nationale Activitatile dedicate marelui nostru poet au constat in expozitii de carte, recitari de poezii, donatii de carte, concurs de portrete ale poetului.
FEBRUARIE:
IN LUMEA LUI ARGHEZI
Elevii scolii au participat la activitatea pe care am organizat-o în onoarea poetului care a îndragit copii si a scris pentru ei minunate poezii . Ei au recitat poezii din volumul „Prisaca", au vizitat expozitia de carte au ascultat prezentarea câtorva date biografice, inclusiv despre casa memoriala numita „Martisor”.

FEBRUARIE :
SA CITIM PENTRU MILENIUL III!
În cadrul proiectului national „Sa citim pentru mileniul III” au avut loc activitatile „Lumea copiilor , lumea povestilor ” si „Iarna oglindita în operele literare”. Activitatile s-au desfasurat în parteneriat cu Gradinita „Poiana cu castani”. Am organizat pentru elevii gradinitei si ai scolii vizitarea si prezentarea bibliotecii , expozitie de carte pentru cei mici si desene cu personaje din basme.

MARTIE:
ZILELE FRANCOFONIEI
În 21 martie a avut loc în sala festiva a scolii serbarea Zilelor francofoniei , în cadrul Proiectului “Europa , casa noastra”coordonat de doamna învatatoare Mariana Picovici. Au participat elevi atât din ciclul gimnazial cât si cei din clasele primare . Am organizat o expozitie si prezentare de carte ..
MARTIE:
PORTRETE
Activitatea a avut loc în colaborare cu domnul profesor de desen , Alin Bâlcu si elevii ciclului gimnazial. In urma prezentarii unor portrete ale pictorilor români , elevii au realizat frumoase portrete care au fost expuse într-o expozitie în scoala.

APRILIE :
23 APRILIE - ZIUA INTERNATIONALA A CARTII
În deschiderea activitatii d-na bibliotecar Monica Muresan a proiectat prezentare Power-point , care a fost un omagiu adus cartii si bibliotecii. Sarbatoarea cartii care a avut loc în scoala noastra a cuprins o expozitie de carte , având ca tema dictionarul si o lansare de carte, autorii fiind colegi din scoala : ,Mariana Picovici , Monica Muresan si Susana Aruncutean. Elevii clasei a IV-a C îndrumati de d-na învatatoare Lucia Ostoros au prezentat cartile de povesti scrise si ilustrate de ei . În finalul activitatIi, împreuna cu d-na dir. adj. Carmen Szekely am acordat diplome celor mai fideli cititori ai bibliotcii.

OCTOMBRIE :
PORTI DESCHISE
În saptamâna 10 -14 octombrie au avut loc activitati de popularizare a bibliotecii în rândul elevilor . Elevii însotiti de învatatori si diriginti au facut cunostinta cu colectiile bibliotecii , cu modul de organizare si functionare.

NOIEMBRIE :
SADOVEANU
Activitatea am organizat-o în cadrul parteneriatului cu Biblioteca Judeteana „Octavian Goga ”Cluj ,”Biblioteca lacas de cultura”.

NOIEMBRIE :
IN LUMEA CARTII
Împreuna cu doamna învatatoare Felicia Oaida am organizat în biblioteca activitatea de popularizare a cartii în rândul celor mici . Acestia au învatat cum sa-si aleaga o care , s-au uitat la ilustratii si au povestit pasaje dim povestile preferate.

NOIEMBRIE :
SAPTAMANA EDUCATIEI GLOBALE
Împreuna cu doamnele învatatoare Dorina Felvinti , Dorina Vitalis , si elevii claselor a III –a am organizat activitatea „Biblioteca , o lume deschisa noua”. Am organizat o expozitie si prezentare de carte , iar una din teme a fost „Dictionarul , sursa mea de informare”

DECEMBRIE :
1 DECEMBRIE - ZIUA NATIONALA A ROMANIEI.
Am organizat în biblioteca expozitie de carte si panou informativ pentru toti elevii scolii .